Бивш лидер на испанската Народна партия в Каталуния беше прострелян в

...
Бивш лидер на испанската Народна партия в Каталуния беше прострелян в
Коментари Харесай

Простреляха политик от Народна партия в Каталуния в Мадрид

Бивш водач на испанската Народна партия в Каталуния беше прострелян в лицето в центъра на Мадрид. Според локални медии причинителят е работил от мотоциклет, откакто минал покрай мъжа.

Алехо Видал-Куадрас е бил признат в болница и към този момент е в устойчиво положение. Един от някогашните му сътрудници в политиката - водачът на Народната партия, прикани управляващите да санкционират нападателя.

 
Апелирам за бързо следствие, което да обясни случилото се и да открие отговорните. Ние сме със фамилията и се молим Алекс Видал-Куадрас да остане жив.
Алберто Фейхо, водач на Народната партия

 

Часове преди случая министър председателят Педро Санчес си обезпечи още един мандат на поста, откакто Социалистическата му партия се споразумя за държавно управление с каталунските сепаратисти. 

В подмяна на поддръжката се чака в Народното събрание да бъде признат противоречив закон за амнистията на деятели, преследвани от управляващите за присъединяване им в демонстрациите за отделянето на Каталуния от Испания. Сред тях е и водачът на идеята за самостоятелност на самостоятелната област, Карлес Пучдемон, съгласно когото сделката със социалистите е основна.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР